miercuri, 4 februarie 2015

Ultima solutie: piata din Asia


 Situația creată prin impunerea de către Rusia a embargoului la produsele alimentare și materia primă pentru industria alimentară din această țară a condus la generarea unor probleme foarte grave, pentru fermierii din Uniunea Europeană, în special pentru fermierii care dețin bovine pentru lapte, lucru de care este pe deplin conștient domnul Phil Hogan.
 Ca urmare a stării de fapt, Comisarul pentru Agricultură a Uniunii Europene, Phil Hogan, încearcă să dea o undă de speranță, afirmând că ”are încredere că problemele agriculturii europene se vor rezolva printr-un pariu câștigat cu agricultura bio și prin cucerirea de noi piețe de desfacere”, conform declarațiilor sale făcute pentru publicația franceză ”Le Soir”. Mai concret, Phil Hogan îndeamnă fermierii europeni să găsească piețe de desfacere a laptelui în țările Asiei.
 Totodată, Hogan a declarat că ”agricultura ecologică este în plină expansiune”, apreciind că viitorul nu lasă loc pe piața UE pentru vita cu hormoni sau pentru carnea de pui spalată cu clor (de provenineță din America și de care europenii nici nu vor sa audă), asta, probabil, și ca reacție la poziția Statelor Unite cu privire la Tratatul de Liber-Schimb.
 Revenind la criza laptelui din UE, Comisarul pentru Agricultură a dat ca exemplu noile piețe asiatice, ca o soluție la problema prețurilor mici și a provocărilor pe care le va aduce eliminarea cotelor la lapte de la 1 aprilie 2015.
 Întrebat despre efectele embargoului impus de Rusia, Phil Hogan le-a spus jurnaliștilor francezi că s-au găsit soluții de comercializare pentru 93% dintre produsele agroalimentare ce trebuiau să ajungă în țara lui Putin, notează Agrointel.  (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu