luni, 9 februarie 2015

Simpozion Everde


 Circa 200 de fermieri din sud-estul Transilvaniei au participat în data de 21 ianuarie a.c., la simpozionul organizat de compania Everde, în localitatea Covasna, interesaţi să afle ultimele noutăţi în domeniul cultivării plantelor furajere şi gestionării pajiştilor.
 Beneficiind de un microclimat şi relief favorabile exploatării unor astfel de terenuri destinate producerii hranei animalelor, Ţinutul Secuiesc a fost gazda perfectă a acestui eveniment, desfăşurat în colaborare cu DLF-Trifolium, cel mai mare producător şi distribuitor de seminţe de iarbă din lume, cu o cotă de 50 la sută din piaţa Uniunii Europene. Ca de obicei, discuţiile s-au purtat în jurul unor teme de interes pentru fermieri, cum ar fi pregătirea corectă a patului germinativ la culturile furajere, oferindu-se totodată soluţii pentru menţinerea unei productivităţi ridicate.
 „Am ales Covasna pentru climatul ei şi pentru potenţialul de dezvoltare a pieţei de plante furajere din această regiune, având în vedere că fermierii din zonă deţin un număr mare de capete de animale. Am accentuat foarte mult în cadrul simpozionului modul în care trebuie pregătit patul geminativ pentru a obţine o păşune bună, de calitate, şi am explicat care sunt avantajele folosirii seminţelor certificate”, ne-a precizat Luminiţa Puskas, director general al companiei din Satu Mare. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu