vineri, 6 februarie 2015

Pretul produselor alimentare a scazut in ianuarie


 Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial a scăzut în luna ianuarie 2015, continuând tendinţa descrescătoare care a început în luna aprilie 2014, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.
 FAO dă lunar publicităţii propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate de un coş de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne şi zahăr. În prima lună a acestui an, acest indice a atins o valoare medie de 182,7 puncte, în scădere cu 3,6 puncte (sau 1,9%) faţă de valoarea înregistrată în luna decembrie 2014. Scăderea a avut loc pe fondul stocurilor abundente de produse alimentare existente la nivel global.
 „Oferta continuă să fie revizuită în sus, iar pe partea cererii nu a existat prea multă activitate, pur şi simplu pentru că multe ţări importatoare au chiar ele stocuri foarte bune”, a declarat economistul şef al FAO, Abdolreza Abbassian, potrivit Agerpres.
 Separat, FAO şi-a îmbunătăţit estimările privind producţia mondială de cereale înregistrată în 2014, până la nivelul de 2,534 miliarde de tone, adăugând că primele semnale cu privire la recolta din 2015 sunt favorabile.
 Şi anul trecut, indicele preţurilor produselor alimentare mondiale, calculat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), s-a situat la o medie de 202 puncte în 2014, în scădere cu 3,7% comparativ cu 2013. Astfel, 2014 a fost al treilea an consecutiv de scădere a preţurilor mondiale la alimente, a anunţat FAO, în 8 ianuarie a.c.. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu