marți, 10 februarie 2015

Numarul de animale sacrificate in 2014


 Numărul animalelor sacrificate la bovine a scăzut în 2014, faţă de anul anterior, în timp ce la porcine, ovine, caprine şi păsări a crescut, potrivit datelor provizorii date luni publicităţii de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 În acelaşi timp, greutatea în carcasă a animalelor şi păsărilor a crescut anul trecut la toate speciile, comparativ cu anul anterior.
 În luna decembrie 2014, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări a crescut. Greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine şi a crescut la ovine şi caprine şi păsări. Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut, în decembrie 2014, comparativ cu luna similară din 2013, cu 12%, respectiv cu 9,4%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 18,2%, respectiv cu 13,8%. În luna decembrie 2014, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 19,7% din totalul bovinelor sacrificate.
 De asemenea, datele INS arată că numărul total de porcine sacrificate a crescut în decembrie 2014 cu 1,4%, faţă de decembrie 2013, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 2,6%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 29,6% din totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,4%, respectiv cu 3,4%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 0,9%, respectiv cu 1,8%. În unităţile industriale specializate numărul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2 ori.  Sacrificările în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 12,1% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut, în decembrie 2014, cu 5,4%, respectiv cu 7,2%, faţă de decembrie 2013. În unităţile industriale specializate s-a realizat 82% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri atât la numărul de păsări sacrificate, cât şi la greutatea acestora în carcasă cu 4,1%, respectiv cu 6,0%.
 În 2014, faţă de anul precedent, numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 6,7%, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 13,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 2,2%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 0,3%.
 Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut, anul trecut, cu 20,7%, respectiv cu 9,1%, comparativ cu 2013. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,2%, respectiv cu 5,5% .
 Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut, în 2014, cu 28,5%, respectiv cu 63,4%, faţă de 2013. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 46,3%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 51,3%.  (
Agerpres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu