marți, 3 februarie 2015

Diurna a ajuns la 17 lei


 Finantele au majorat la 17 lei pe zi diurna delegatilor in interiorul tarii. Regula se aplica pentru bugetari. Si se majoreaza la 45 de lei pe noapte compensarea cheltuielilor de cazare ale delegatilor care nu se cazeaza in unitatile de cazare, se precizeaza in cadrul Ordinului Ministrului Finantelor Publice, publicat pe data de 27 ianuarie 2015 in Monitorul Oficial.
 Conform actului normativ, se majoreaza la 17 lei pe zi indemnizatia diurnei zilnice privind delegarea personalului bugetar in tara, aplicabila personalului din institutiile publice.
 Asa cum se precizeaze in cadrul actului normativ, aceasta noua regula se aplica pentru platile indemnizatiile de deplasare din data de 27 ianuarie 2015.

 Mai mult, actul normativ mai sus mentionat arata ca se majoreaza si compensarea cheltuielilor de cazare pentru personalul aflat in delegatie, in conditiile in care acesta nu se cazeaza in unitati de cazare, la suma de 45 de lei pe noapte.
 Nu doar bugetarii sunt vizati de aceasta modificare. Dupa cum bine stim, nivelul indemnizatiei de delegare pentru bugetari are efecte asupra nivelului diurnei neimpozabile in mediul privat.
 In mod concret, din 27 ianuarie, angajatorii din mediul privat vor acorda o diurna neimpozabila ( la delegatia pe teritoriul tarii) de 42,5 lei pe zi.
 Pentru sumele banesti mai mari de nivelul de 42,5 lei pe zi, angajatul achita impozit pe venitul din salarii si contributii de asigurari sociale obligatorii. (legislatiamuncii.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu