vineri, 16 ianuarie 2015

Subventii mai mari pentru bovine


 In contextul in care boala limbii albastre  a adus pierderi materiale insemnate in fermele din tara in cursul anului trecut, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat recent  ca pentru refacerea efectivului, anul acesta subventia pe cap de bovina va creste cu 250 respectiv 300 de euro.
 Ministrul sustine ca solutia pentru revigorarea sectorului de crestere a animalelor este oprirea declinului inregistrat de tara noastra in anii trecuti. In acest sens, anul acesta subventiile pentru bovine vor creste semnificativ.
Vrem sa investim in continuare astfel ca prin fondurile europene pe care le avem la dispozitie din 2015 vom avea o subventie mult mai mare pe cap de animal. Cred ca asta va da posibilitatea multor fermieri sa isi achizitioneze noi animale si sa revina la numarul pe care l-au avut. Va dau un exemplu concret. Pe zona de bovine de carne, acolo unde plata anul trecut a fost de 435 de lei pe cap de animal de anul acesta vom mai adauga 300 de euro pentru acele rase specializate pentru carne. Pentru vacile de lapte, vom adauga, pe langa sprijinul care variaza intre 700 si 1300 de lei pe cap un ajutor suplimentar de 250 de euro. Motivul este foarte simplu, sa crestem efectivele si sa crestem productia pentru a face fata pe o piata din ce in ce mai puternica din punct de vedere al concurentei”, a declarat Daniel Constantin.
 Referindu-se strict la problemele generate de boala limbii albastre, ministrul a spus ca se cauta o strategie astfel incat din anul 2015 sa Romania sa fie ceva mai agresiva si sa ofere o forma de sprijin pentru cei care exporta pe pietele terte, deci nu pe piata UE. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu