vineri, 9 ianuarie 2015

Se reduce taxa pe stalp


Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 8 ianuarie, două legi referitoare la piața de capital și la reducerea taxei pe construcții speciale la 1%.
 Preşedintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
 Această lege, adoptată în 19 decembrie de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, prevede reducerea taxei pe construcțiile speciale de la 1,5% la 1% începând cu anul 2015.
 Taxa pe construcții speciale a fost introdusă la începutul anului 2014 și se aplică pentru construcțiile care nu intrau în sfera de impozitare, cum ar fi stâlpi, rampe, platforme betonate, altele decât imobilele de producție sau birouri, care erau deja impozitate.
Semnături pentru eliminarea „taxei pe stâlp”
 Fundaţia Revistei Ferma a realizat proiectul pentru eliminarea „taxei pe stâlp”, un demers iniţiat la sesizarea unanimă a fermierilor din România, nemulţumiţi de măsurile instituite prin OUG 102/2013, în mod descriminator şi păgubitor. În acest sens, în septembrie 2014, la standul Revistei Ferma, de la AgriPlanta VEST, sute de fermieri au putut semna Scrisoarea deschisă „Taxa pe stâlp, încă o lovitură pentru agricultori”. Acest demers a fost iniţiat de Fundaţia Revistei Ferma la Agraria 2014.
 Demersul nostru a avut drept scop declararea categoriei clădirilor cu destinaţie specială în domeniul agrar drept categorie specială exclusă de la plata impozitului, alături de alte categorii deja exceptate. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu