vineri, 30 ianuarie 2015

Propuneri la Codul Fiscal


 Un grup de lucru constituit la Ministerul Agriculturii se va întâlni săptămâna viitoare (2-8 februarie 2015) cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe pentru a discuta unele propuneri de modificare a Codului Fiscal, cerute de organizaţiile profesionale ale producătorilor agricoli, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu.
 „Săptămâna viitoare avem un grup de lucru cu Ministerul de Finanţe pentru a modifica Codul Fiscal în direcţia dorită de fermieri. Până acum, avem propuneri clare pentru fiscalitate dacă eşti într-o cooperativă sau nu eşti. De asemenea, despre plata impozitelor pe suprafeţele de teren care nu pot acoperi costul arendei, taxa pe stâlp, chestiunile legate despre cum funcţionează piaţa, cum producătorii pot avea acces în piaţă, modul de stimulare prin intermediul entităţilor locale a proiectelor pentru cercetare şi inovare. Acestea le avem până astăzi. Sigur că vom primi în perioada următoare mai multe propuneri pentru modificarea Codului Fiscal”, a spus Botănoiu, citat de Agerpres.
 Potrivit acestuia, vor fi constituite şase grupuri de lucru şi vor fi mai multe întâlniri, inclusiv cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Transporturilor.
„Noi am solicitat o întâlnire cu toate organizaţiile profesionale la începutul acestui an tocmai pentru a separa lucrurile, pe de o parte chestiunile tehnice, iar pe de altă parte cele fiscale şi aşteptăm de la organizaţiile profesionale, de la organizaţiile de reprezentare ale producătorilor, tocmai aceste modificări. Pe baza acestor propuneri pe care producătorii le înaintează, am decis să avem un grup de lucru comun în care să fie prezenţi cei de la Finanţe, cei de la Muncă, cei de la Transporturi, pentru că sunt probleme diverse pe care le-au enunţat producătorii, atunci să avem o propunere coerentă cu privire la fiscalitatea în agricultură”, a mai spus Botănoiu.  (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu