joi, 22 ianuarie 2015

Primele masuri din noul PNDR abia din martie


 Primele măsuri din noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 ar putea fi deschise în luna martie 2015, dacă în perioada imediat următoare Comisia Europeană va comunica acordul de principiu în baza unei adrese oficiale transmise de Ministerul Agriculturii, afirmă directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, David Eugen Popescu.
În acest moment, PNDR 2020 este în etapa de aprobare de către Comisia Europeană, urmând ca în perioada imediat următoare să ne comunice acordul de principiu în baza Adresei oficiale transmise de Ministerul Agriculturii. Acordul îl aşteptăm pentru demararea Programului şi lansarea primelor măsuri prin care se pot solicita fondurile europene, începând cu luna martie 2015.
Imediat ce Comisia Europeană ne va comunica acordul de principiu, vom publica spre consultare publică Ghidurile Solicitantului, după care vom putea deschide primele sesiuni de cereri de proiecte pentru finanţarea investiţiilor prin PNDR 2020”, a declarat directorul AFIR, într-un interviu pentru Agerpres.
 Referitor la noutăţile pe care le va aduce viitorul PNDR pentru beneficiarii români, David Eugen Popescu spune că „faţă de perioada anterioară de programare, din punctul de vedere al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, avem în vedere ca fondurile disponibile prin PNDR 2020 să fie mai uşor de accesat şi implicit proiectele să fie mai uşor de implementat. Punctul de vedere pe care Agenţia l-a dat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru construcţia noului Program a avut ca scop tocmai simplificarea procedurilor legate de accesare şi implementare, fără a afecta însă corectitudinea acordării acestor fonduri”. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu