sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Pretul alimentelor in luna decembrie


FAO da lunar publicitatii propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, carne, produse lactate, uleiuri vegetale si zahar.
 In luna decembrie 2014, acest indice s-a situat la valoarea medie de 188,6 puncte, in scadere cu 3,2 puncte, sau 1,7%, fata de nivelul de 192,7 puncte inregistrat in luna noiembrie.
 Pentru ansamblul anului 2014, preturile la patru din cele cinci produse din cosul analizat de FAO au scazut pana la, sau in apropiere de cele mai scazute niveluri din ultimii cinci ani.
 Exceptia o constituie preturile la carne, care in 2014 au atins un record de 199 de puncte, in crestere cu 8,1% comparativ cu 2013. In schimb, preturile la cereale au scazut cu 12,5% comparativ cu 2013, influentate de prognozele referitoare la productiile record si stocurile abundente. Preturile la produsele lactate au scazut cu 7,7%, la ulei cu 6,2% iar la zahar cu 3,8%. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu