sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Masuri temporare pentru sectorul fructe si legume


 Guvernul a decis, în data de 21 ianuarie, alocarea a 10,8 milioane de lei pentru unele măsuri excepţionale de sprijin cu caracter temporar sectorului de producţie de fructe şi legume.
 Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prin Hotărârea adoptată miercuri pentru aprobarea sprijinului financiar excepţional cu caracter temporar care se acordă producătorilor agricoli din sectorul fructe şi legume, se stabileşte suma totală 10,8 milioane de lei. „Fondurile sunt destinate acoperirii unei părţi din pierderile suferite de sectorul legume/fructe ca urmare a efectelor generate de decizia guvernului rus de a interzice importul de legume şi fructe din Uniunea Europeană, deci şi din România. Astfel, în baza cererilor de plată, producătorii de fructe şi legume, precum şi organizaţiile din acest sector agricol, vor primi sprijin financiar pentru acoperirea unei părţi din pierderile suferite în perioada 18 august 2014 - 31 decembrie 2014, ”, informează sursa citată.
 Sprijinul financiar excepţional pentru plata măsurilor de retragere de pe piaţă, de nerecoltare şi de recoltare înainte de coacere, se acordă următoarelor categorii de beneficiari:
• organizaţii de producători din sectorul fructelor și legumelor recunoscute în conformitate cu articolul 154 din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013.
• producători de fructe și legume care nu sunt membri ai unei organizaţii de producători recunoscute. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu