vineri, 16 ianuarie 2015

Fruntasi la insolvente


 România este lider în Top-ul european al insolvențelor, se arată într-o cercetare efectuată de Euler Hermes, companie multinațională de Asigurare de credit comercial și de business.
 Conform datelor, țara noastra se afla pe un loc fruntas intr-un nedorit clasament al tarilor cu numar record de intreprinderi intrate in incapacitate de plata, peste 31.000 de firme declarandu-si, anul trecut, insolventa in instante.
 Studiul arata ca Romania ocupa locul 10 din 42 de tari intr-un top al evolutiei numarului de insolvente in 2014. Tara noastra este inclusa in grupa tarilor cu nivel record de firme intrate in incapacitate de plata si care se chinuie sa se stabilizeze. Conform analizei, numarul insolventelor in Romania a crescut cu 5%, de la 29.997 in 2013 la circa 31.500 de firme anul trecut.
 Spre comparatie, in Rusia s-au inregistrat mai putin de 10.000 de insolvente in 2014, in Polonia sub 1.000, in Cehia – aproximativ 6.500, iar in Ungaria, peste 15.000. Potrivit Euler Hermes, printre marile firme intrate in insolventa in Romania se numara procesatorul si producatorul de carne si produse din carne Elit, (afaceri de 87 de milioane de euro), firma de constructii Selina, Planoil, (afaceri de 138 de milioane de euro), Synergy Invest (afaceri de 45 milioane de euro in domeniul imobiliar) si multe altele.
 Daca ne referim strict la domeniul Industriei lactatelor, sa mentionam faptul ca numarul procesatorilor de lapte s-a redus drastic, nu doar in anii de criza, ci si anul trecut. Dorin Cojocaru, presedintele APRIL avertiza insa ca anul 2015 va consemna noi insolvente si chiar falimente, din cauza volumului mic de afaceri.  Conform acestuia, numai in 2014 s-au inchis peste 50 de firme de procesare a laptelui, e drept, de mici dimensiuni, dat acest fapt greveaza un sector al Industriei alimentare si asa suferind. Mai mult decat atat, Dorin Cojocaru a avertizat in mai multe randuri ca exista pericolul ca firmele romanesti de lactate sa dispara in anii urmatori. (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu