joi, 8 ianuarie 2015

Europenii vor sa exporte carne in Statele Unite Comisia Europeană (CE) a lansat luni, 5 ianuarie, un apel către autorităţile americane să-şi redeschidă piaţa pentru importurile de carne de vită provenită din toate statele membre UE.
 Până acum, statele UE au fost supuse unui embargou încă din luna ianuarie 1998 din cauza crizei provocate de Encefalopatia spongiformă bovină (ESB), cunoscută drept boala vacii nebune, informează AFP. Înaintea embargoului, trei state membre, Irlanda, Olanda şi Marea Britanie, erau responsabile pentru 77% din exporturile de carne de vită din UE spre SUA. Tot luni, Irlanda a anunţat că va relua exporturile de carne de vită în SUA. „Aceasta este încheierea a doi ani de muncă intensă pentru a ne dovedi renumele de furnizor de carne de vită de calitate”, a declarat ministrul irlandez al Agriculturii, Simon Coveney. Potrivit acestuia, recâştigarea accesului pe piaţa americană reprezintă un atu având în vedere că în SUA consumatorii plătesc mai mult decât în orice parte a lumii pentru carnea provenită de la vitele hrănite cu iarbă.
 În prezent, comercializarea cărnii de vită este unul dintre punctele de dispută care stau în calea încheierii unui acord de liber schimb între UE şi SUA.   Producătorii americani vor să obţină dreptul de a comercializa carne de vită tratată cu hormoni, idee respinsă până acum de europeni. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu