marți, 13 ianuarie 2015

Din 12 ianuarie, plata diferentelor la subventia pe suprafata


Potrivit unor precizari facute duminica de ministrul Daniel Constantin in cadrul emisiunii Viata Satului, din 12 ianuarie va incepe plata diferentelor la subventia pe suprafata, dupa ce MADR a beneficiat de un imprumut de 3,7 miliarde de lei, obtinut de la Ministerul de Finante, in acest scop.
 In cadrul aceleiasi emisiuni, ministrul Agriculturii a dat asigurari ca in lunile ianuarie si februarie toti beneficiarii si vor primi platile integrale, adaugand si ca in zilele următoare se aproba ai hotararea de Guvern pentru sprijinul sectorului zootehnic. Astfel, la începutul lunii februarie, vor începe plătile către sectorul de crestere a ovinelor si a bovinelor.
 Suma pusa la dispozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi restituita pana la data de 30 decembrie din fondurile rambursate de catre Comisia Europeana pe baza declaratiilor de cheltuieli transmise.
 „Aplicarea masurilor de plata va permite beneficiarilor platilor sa-si elaboreze propriul plan de afaceri, precum si programul de dezvoltare pe termen scurt si mediu, adaptate cerintelor pietei, in conditiile evaluarii nivelului sumelor ce urmeaza sa le primeasca conform schemelor de plata” a mai declarat Daniel Constantin. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu