marți, 13 ianuarie 2015

Arestari in dosarul Indagra


Conform unui comunicat emis de DNA, Zoltant Haller a fost arestat în dosarul Indagra. Concomitent, fostul secretar din MADR Nagy Peter Tamas și secretarul general al instuției au primit confirmarea arestării pentru 30 de zile din decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Joi, cei doi fuseseră reținuți la cererea procurorilor DNA care anchetează fapte de corupție cu privire la un eveniment organizat de Ministerul Agriculturii în cadrul Târgului Indagra 2014.
 Potrivit DNA, Nagy și Găman au primit aproape 177.000 de lei, prin intermediul unor firme, cei doi fiind acuzați de luare de mită şi instigare la uz de fals, la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la spălare de bani.
Alături de cei doi au fost arestaţi preventiv şi administratorii unor societăţi comerciale, Claudiu Vasilescu şi Zoltan Jozsef Haller, pentru complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Decizia poate fi contestată de cei patru la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.
DNA susţine că, în octombrie 2014, cu ocazia organizării Forumului ”16+1” din cadrul Târgului Indagra, Virgil Găman şi Nagy Peter Tamas, în contextul îndeplinirii unui act ce intra în atribuţiile lor de serviciu, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.
”Această sumă de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 euro a contractului, încheiat între firma organizatoare, în calitate de prestator, şi MADR, în calitate de beneficiar, urma să fie virată către cei doi inculpaţi prin intermediul unei firme agreate de aceştia.”, susțin procurorii.
Zoltan Haller este proprietarul Fermei de vaci de lapte Haller și Președinte al Asociației ”Bălțata românească”. Începând de anul trecut, Zoltan Haller spera să vândă vaci de lapte din această rasă fermierilor chinezi. (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu