marți, 27 ianuarie 2015

Albalact vrea sa domine piata romaneasca


 Albalact va deveni liderul pieței lactatelor din România, acesta este obiectivul declarat al companiei, lucru reafirmat și la începutul acestui an. Conform domnului Stephane Batoux, managerul francez care a preluat funcţia de director general al producătorului de lactate Albalact la jumătatea anului trecut, principalul obiectiv al său în noua funcţie este consolidarea afacerii controlate de antreprenorul român Raul Ciurtin.
 Mai mult, în trei ani, executivul francez vede compania pe care o conduce în poziţia de lider de piaţă. În 2013, Albalact a devenit al doilea mare jucător de pe piaţa lactatelor, după Danone Romania, cu afaceri de 423 mil. lei (circa 96 mil. euro).
„Cred că Albalact avea deja în plan să devină numărul unu pe piaţa lactatelor înainte să ajung eu. (…) În trei ani văd Albalact lider pe piaţa lactatelor, cu o puternică identitate în ceea ce înseamnă inovaţie şi cu o echipă de management cunoscută pe piaţă, nu doar pe cea de lactate, ci pe întreg domeniul FMCG“, a declarat Batoux într-un interviu acordat Ziarului financiar.
 Batoux a preluat la jumătatea anului trecut conducerea Albalact de la Raul Ciurtin, cel care controlează Albalact, dar care a şi condus compania din funcţia de director general. Ciurtin rămâne însă preşedintele companiei, pe care a dus-o în ultimii zece ani de la afaceri de 16 mil. euro la aproape 100 mil. euro.
 Unul dintre marile succese ale companiei a fost consemnat anul trecut, odată cu lansarea, în premieră pentru piața românească, a laptelui ambalat în recipiente de plastic de 2 și 5 litri, fapt care a condus la dinamizarea vânzărilor, propulsând Albalact pe locul secund al podiumului. Concomitent, firma din Alba Iulia și-a consolidat poziția de lider pe segmentul laptelui pasteurizat, marca ZuZu având și o foarte bună poziționare în privința notorietății, exinzându-se, însă, și pe zona iaurturilor, acolo unde, însă, Danone rămâne lider incontestabil. (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu