vineri, 19 decembrie 2014

S-a incheiat inventarierea terenurilor in Bihor


 Toate comisiile din cele 101 unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Bihor au finalizat inventarierea terenurilor, a declarat prefectul de Bihor, Claudiu Pop.
 „Vreau să spun că am făcut toate diligenţele ca toţi primarii să întocmească avizele pentru a fi trimise spre OCPI şi avizate de către Agenţia Naţională a Cadastrului pentru a putea elibera în continuare titlurile de proprietate. Am avut în această perioadă zeci sau sute de petenţi care cereau să li se elibereze titlurile de proprietate, ori atâta timp cât comisiile locale nu finalizau procesul, nu aveam cum să eliberăm. Astăzi suntem cu toate cele 101 comisii finalizate, cu anexele depuse” a declarat prefectul, potrivit Agerpres.
 Potrivit OCPI, a fost identificată o suprafaţă totală de 132.797 hectare de teren agricol şi 62.580 de hectare de pădure reprezentând terenuri retrocedabile (adică nepuse în posesie, puse în posesie dar încă fără titluri de proprietate sau care rezultă din hotărâri judecătoreşti).
3,6 ha – suprafaţa medie pe exploataţia agricolă
 Suprafaţa agricolă utilizată ce a revenit în medie, în anul 2013, pe o exploataţie agricolă a fost de 3,60 hectare, comparativ cu 3,45 hectare în anul 2010. Pe categorii de exploataţii agricole, suprafaţa agricolă utilizată ce a revenit în medie pe o exploataţie agricolă fără personalitate juridică a fost de 2,02 hectare, comparativ cu 1,95 hectare în anul 2010.
 Suprafaţa agricolă utilizată ce a revenit în medie pe o exploataţie agricolă cu personalitate juridică a fost de 207,49 hectare, comparativ cu 190,78 hectare în 2010. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu