joi, 4 decembrie 2014

Limitarea platilor in numerar


 Senatul a adoptat, marți, un proiect de lege prin care a fost extinsă limitarea încasărilor și plăților în numerar între operatorii economici.
 "Sunt interzise încasările fragmentate de la o persoană pentru operațiunile de încasări în numerar prevăzute la alin. (1), cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum și fragmentarea tranzacțiilor reprezentând cesiuni de creanțe, primiri de împrumuturi sau alte finanțări, respectiv fragmentarea unei livrări de bunuri sau a unei prestări de servicii, cu o valoare mai mare de 10.000 lei", arată un alt amendament adoptat.
 În expunerea de motive se arată că măsura privind extinderea plafoanelor pentru plățile în numerar a fost luată ca urmare a constatărilor organelor fiscale a faptului că în majoritatea schemelor evazioniste se fac plăți în numerar, întrucât plățile prin bancă prezintă o trasabilitate care este evitată de astfel de persoane.
 Proiectul de lege pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată a fost inițiat de Guvern, iar Senatul este prima Cameră sesizată.
AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu