luni, 8 decembrie 2014

Friesland Campina inchide fabrica de la Carei


 Friesland Campina închide fabrica de la Carei, deși deține a doua cotă de piață la telemea și lapte de consum. ”Ca urmare a procesului de optimizare a activității, FrieslandCampina România va avea în acest an o eficiență de excepție, bazată pe creșterea vânzărilor”, a declarat pentru revista Fabrica de Lapte domnul Cornel Cărămizaru, Director de Vânzări al companiei.
”Creșterea este estimată la cca 15 %, iar totalul va depăși nivelul anului 2008, când încă efectele crizei nu se făceau simțite, încă”, a adăugat oficialul firmei într-un dialog purtat la inaugurarea fabricii de la Țaga. În acest moment, FrislandCampina deține a doua cotă de piață, atât la telemea, cât și la lapte.
 Pe de altă parte, continuându-și programul de reorganizare, FrieslandCampina va finaliza în această săptămână transferul producţiei de la fabrica din Carei-Satu Mare, la cea din comuna Baciu-Cluj, însă doar pe cea de telemea, producţia de caşcaval fiind subcontractată unor producători locali.
“A fost cea mai bună soluţie pentru brânză noastră telemea să o producem într-o singură unitate, în Cluj. Înainte făceam telemea în mai multe locuri şi s-a dovedit ineficient şi din nefericire pentru Carei am decis că este mai bine să oprim producţia, decizie pe care am anunţat-o în mai. De atunci şi până acum, Carei a produs mai multă brânză decât de obicei, pentru că la început am transferat producţia de la Cluj la Carei pentru a optimiza unitatea din Cluj. Acest proces s-a încheiat, iar săptămâna aceasta toată producţia din Carei se va muta la Cluj. Până la sfârşitul anului unitatea din Carei va fi închisă complet”, a declarat pentru Mediafax Jan Willem Kivits, directorul general al subsidiarei din Romnia a grupului olandez FrieslandCampina. Investiţiile în echipamente şi optimizarea fabricii din Cluj s-au ridicat la 600-700.000 euro.
 În fabrica din Carei lucrau circa 130 de angajaţi, însă, doar câţiva dintre ei, care deţineau poziţii cheie, fiind transferaţi la Cluj. Angajaţii de la Carei vor primi sprijinul companiei în conformitate cu contractul colectiv de muncă. Închiderea fabricii de la Carei a însemnat şi renunţarea la producţia de caşcaval în propriile fabrici, acest produs urmând să fie fabricat sub contract cu alţi producători din România. (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu