vineri, 19 decembrie 2014

Aproape 1 milion de porci sacrificati de Craciun


 Romanii sacrifica de Craciun aproximativ un milion de porci, reprezentand 14 la suta din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate in curtile oamenilor.
 Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania a declarat recent ca in ferme se taie intr-un an aproximativ 3,5 milioane de porci, dintre care, de Craciun, in jur de 400.000.
 Totodata, se importa anual 1,6 milioane de porci, 200.000 dintre animale intrand in ţara in perioada Craciunului.
Putem estima ca, pe langa acestia, intr-un an, romanii taie in curtile proprii aproximativ doua milioane de porci, dintre care 400.000 in perioada Craciunului”, a mai spus reprezentantul patronatului.
 In concluzie, din totalul consumului anual de aproximativ 7 milioane de porci, romanii mananca de Craciun in jur de un milion de animale.
 „Consumul anual de carne de porc pe an este totusi mic in Romania, de 20 de kilograme, la jumatate fata de media europeana”, a mai spus Ladosi.
 El a afirmat ca taiatul porcilor in curtile oamenilor se mai practica inca in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, dar obieciul este mai pregnant in Balcani.  (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu