miercuri, 19 noiembrie 2014

Scandalul carnii de cal din 2013


 Scandalul cărnii de cal vândute drept carne de vită în Franţa în anul 2013 a ajuns la final. Ancheta s-a sfârşit, patru persoane fiind puse sub acuzare.
Potrivit unei surse judiciare, de la izbucnirea scandalului european în februarie 2013, patru persoane au fost puse sub acuzare. Primii au fost doi foşti responsabili ai Spanghero, Jacques Poujol şi Patrice Monguillon, relatează franceinfo.fr.
 Aceştia sunt cercetaţi pentru escrocherie sub formă organizată, fals şi uz de fals şi înşelăciune în vânzarea unui produs. Cel de-al treilea suspect este Jan Fasen, a cărui societate Draap Trading, cu sediul în Cipru, apare în centrul afacerii. El este bănuit de aceleaşi fapte ca şi ceilalţi doi. A patra persoană aflată în aceeaşi situaţie este un negustor de carne olandez, Hendricus Windmeijer, suspectat că a cumpărat carne de la Jan Fasen pentru a o revinde după aceea companiei Spanghero.
 Aceştia aşteaptă decizia judecătorilor cu privire la tipul de acţiune judiciară pentru fiecare.
 Scandalul cărnii de cal în Europa din anul 2013 a fost declanșat de dezvăluiri privitoare la identificarea de carne de cal nedeclarată în alimente din carne de bovine gata-pregătite, congelate sau necongelate, comercializate de mari lanțuri de magazine în mai multe țări din Europa. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu