miercuri, 19 noiembrie 2014

Romanii beau lapte putin


Consumul de lapte de vacă ambalat din România este de doar 32 de ml pe zi, se arată într-un studiu Euromonitor. România ocupând penultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de lapte de vacă ambalat, adică circa 12 litri de persoană anual.
 “Din păcate, ne-am pierdut bunul obicei de a consuma lapte zilnic; studiul Euromonitor despre consumul de lapte de vacă ambalat ne arată că România continuă să fie printre ultimele ţări europene, cu un consum de 12 ori mai mic decât Irlanda, ţara cu cel mai mare consum din Uniunea Europeană”, a declarat Cristina Dumitru, communication manager al Tetra Pak South Eastern Europe.
 Consumul de lapte de vacă ambalat este crescut în Irlanda (396ml/zi/persoană-145 de litri anual per capita), Finlanda (341ml/zi/persoană-124 litri anual), Suedia (251ml/zi/persoană-92 de litri anual) şi Spania (245ml/zi/persoană-89 de litri anual). La polul opus, ultimele trei locuri din Uniunea Europeană la consumul de lapte de vacă ambalat stau Cipru (63,8 mililitri per capita/zi-23 de litri anual per capita), România (32 de mililitri-12 litri anual) şi Bulgaria (23,3 mililitri -9 litri anual).
 Cei mai mari jucători de pe piaţa laptelui de vacă ambalat din România sunt Albalact ( cu brandurile Zuzu şi Rarăul), FrieslandCampina (cu Napolact, Milli şi Oké), Covalact (Covalact de Ţară) şi Lactalis ( LaDorna).
 Consumul de lapte este reflectat și într-un un studiu realizat de compania de cercetare 360 Insights pentru Tetra Pak, care a fost efectuat pe un eşantion de 1.000 de români (din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18-64 ani), arătând că 48% dintre români iau micul dejun zilnic sau aproape zilnic, 43% dintre aceştia acasă.Obiceiul de a lua micul dejun nu este influenţat de existenţa unui copil în familie, deoarece doar 50% dintre cei care iau micul dejun frecvent (zilnic sau aproape zilnic) au copii, conform aceleiaşi surse. (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu