marți, 4 noiembrie 2014

Fermierii isi vor primi banii


 Prezent zilele trecute la conferinta Romanian Organic Forum, desfasurata in cadrul targului Indagra, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anuntat ca dosarele privind subventiile celor 1.027.000 de fermieri care au depus cereri de finantare la APIA au fost aprobate, iar 90 la suta din plati au fost operate.
 „Vreau sa va spun ca am reusit sa finalizam platile pentru motorina, pentru trimestrul II. Sunt 124 de milioane de lei care sunt deja in conturile fermierilor. Ieri am inceput si astazi finalizam si plata pentru cei care au renta viagera, cea de-a doua transa. Este vorba de 13.000 de fermieri cu o valoare de 24 de milioane de lei”, a declarat vineri, 31 octombrie, ministrul Agriculturii.
 Acesta a subliniat faptul ca toate dosarele celor 1.027.000 de fermieri au fost aprobate, procesate, au intrat in baza de date si peste 90 la suta dintre acestia au deja platile operate.
 „Platile pe suprafata, asa cum am promis am venit anul acesta cu o masura exceptionala, sa platim in avans. Regulamentul european permite plata de la 1 decembrie. Am venit si anul acesta cu aceasta plata exceptionala, a avansului din data de 16 octombrie. Vreau sa va spun ca marea parte, peste 90 la suta dintre fermieri deja au ordinele de plata semnate, operate si o mare parte au banii in cont”, a mai precizat Daniel Constantin.
 De asemenea, seful de la Agricultura a spus ca fermierii primesc 69 de euro pentru fiecare hectar pe care il lucreaza. Plata in anul 2014 este de 159 de euro pe hectar bani care intra conturile fermierilor.
  Potrivit ministrului Agriculturii, plata europeana a crescut de anul trecut de la 139 la 159 la care se adauga 21 de euro de la bugetul de stat. Acum fermierii primesc avansul de 69 de euro, iar diferenta o vor primi incepand cu 1 decembrie. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu