vineri, 7 noiembrie 2014

Cum va feriti de escroci pe net?Oricine poate fi pacalit de escrocheriile de pe Facebook, iar printre cele mai raspandite inselatorii se numara "Ghici cine ti-a vizualizat profilul?", avertizeaza specialistii firmei de securitate Bitdefender.
 Un studiu realizat pe parcursul a doi ani de furnizorul de solutii software arata ca escrocii infecteaza milioane de utilizatori ai retelei sociale cu scheme cunoscute, prezentate sub alta forma.
 O echipa de analisti comportamentali si psihologi a analizat cele cinci categorii de escrocherii si a concluzionat ca nu exista un profil al victimei tipice.
 Cele mai populare categorii de escrocherii folosite de criminalii cibernetici pentru a pacali utilizatorii de Facebook sunt:
1. Ghici cine ti-a vizualizat profilul?- 45.50%
2. Noi functionalitati ale Facebook - 29.53%
3. Escrocherii cu premii - 16.51%
4. Escrocherii cu celebritati - 7.53%
5. Materiale video cu atrocitati - 0.93%
 Bitdefender recomanda utilizatorilor sa actualizeze sistemul de operare, solutia antivirus si alte aplicatii software pentru a opri hackerii din exploatarea vulnerabilitatilor gasite in sistem.
 Utilizatorii trebuie sa evite sa completeze chestionare pe Facebook sau sa apese Like sau Share pentru a vizualiza un video.
 Studiul a analizat 850.000 de escrocherii raspandite in tari precum Romania, Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Germania, Spania, Franta si Arabia Saudita incepand cu octombrie 2012. (ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu