luni, 17 noiembrie 2014

Atestate pentru produse obtinute dupa retete consacrate


Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a înmânat, vineri, primele 13 atestate pentru produse obţinute după reţete consacrate unor producători din industria de morărit-panificaţie şi din industria cărnii.
 Potrivit unui comunicat de presă al MADR, şapte atestate au fost înmânate preşedintelui Angst, Sorin Minea, pentru reţetele consacrate de: crenvurşti cu carne de vită, jambon afumat fără os, ciolan presat, cabanos, muşchi file afumat, parizer şi salam Torpedo. De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat în posesia atestatelor pentru şase reţete consacrate: pâine albă cu cartofi, pâine cu secară, pâine semialbă cu cartofi, pâine neagră cu cartofi, franzelă Bucureşti şi împletiţii suprapuşi.
 Preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, a afirmat că la începutul lunii decembrie câteva unităţi din industrie vor scoate şi cozonaci realizaţi tot după reţete consacrate, mai vechi de 30 de ani, care urmează să primească cât de curând atestatul.
 Reţeta consacrată reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti.
 MADR precizează că atestatul de produs alimentar obţinut conform reţetei consacrate româneşti este valabil pe toată perioada în care operatorul îndeplineşte criteriile şi cerinţele care au stat la baza acordării acestuia. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu