joi, 30 octombrie 2014

Whiskey retras de la vanzare


 Sortimentul Fireball Cinnamon Whiskey a fost retras de pe rafturile magazinelor din Europa, dupa ce s-a aflat ca ar contine prea mult dintr-o substanta chimica care se gaseste in compozitia antigelului.
 Sticlele au fost retrase din Finlanda, Suedia si Norvegia, din cauza continutului mare de propylene-glycol, care incalca reglementarile europene, scrie The Independent.

 Fireball Cinnamon Whiskey, care isi face reclama cu sloganul "Are gust de paradis, dar arde ca iadul", a fost oprita de la vanzare dupa ce producatorul sau, compania Sazerac, a fost atentionat ca a comercializat bautura produsa dupa o formula destinata pietei americane, formula care nu este admisa de dealerii europeni.
 Compania insista ca toate formulele folosite sunt absolut sigure pentru consum si ca folosirea de propylene-glycol in bauturi "nu creeaza niciun fel de risc ", adaugand ca "cei mai multi oameni consuma zilnic propilen-glycol in bauturi racoritoare, sucuri, anumite alimente si bauturi alcoolice".
 Propylene-glycol, cunoscut si sub titulatura E-1520, este un compus aromatizant din bauturi si alimente, dar este gasit si in produse farmaceutice si cosmetice, in schimb folosirea lui este reglementata diferit in SUA si UE. (ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu