vineri, 10 octombrie 2014

Subventii pentru berbecuti


Statul va subvenţiona 50% din preţul pe care crescătorii de ovine îl plătesc pentru berbecuţii de reproducţie, a declarat duminica trecută ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent în localitatea Costeşti, la expoziţia anuală dedicată rasei de ovine Ţurcană.
 „Vom acorda un ajutor, aşa cum am anunţat deja, care constă în subvenţionarea cu 50% din preţul pe care îl plătesc (crescătorii - n.r.) pentru berbecuţii de reproducţie. La fiecare 30 de mioare pot să cumpere un berbecuţ cu preţul subvenţionat 50% şi cred că în felul acesta, într-un an sau doi, vom vedea efecte pozitive din punct de vedere al geneticii”, a afirmat ministrul Agriculturii.
 Şeful MADR a mai spus că viitorul Program naţional de dezvoltare rurală, în valoare de 8 miliarde de euro, va pune accent pe îmbunătăţirea genetică, atât în sectorul zootehnic, cât şi în cel vegetal, legumicultură şi horticultură.
 În ceea ce priveşte boala 'limbii albastre', Constantin a menţionat că trebuie găsite soluţii astfel încât dacă exporturile de animale vii vor fi restricţionate, să se poată trece la un export de carne în carcasă. sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu