joi, 23 octombrie 2014

Radarul padurilor


 „Radarul pădurii” are rezultate foarte bune. În doar câteva zile de când este în vigoare au fost date amenzi cât într-un an. Afirmaţiile îi aparţin Doinei Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură.
 „Știți foarte bine că din 8 octombrie este în vigoare radarul pădurii. Funcționează spectaculos. În două săptămâni vom face o informare în ședința de guvern. Dar pot să vă spun, în premieră, că de fapt, în opt-nouă zile, până acum s-au confiscat și s-au dat amenzi aproape cât într-un an pentru cei care nu înțeleg că nu se mai poate fura”, a declarat ministrul Doina Pană, potrivit Agerpres.
 Programul „Radarul pădurilor” este bazat pe un software instalat pe telefoane mobile prin care poate fi urmărită trasabilitatea lemnului. Ministrul Doina Pană are în vedere şi înfiinţarea unui SMURD al pădurilor, dar şi o jandarmerie silvică, acestea având rolul de a veni în sprijinul pădurarilor a căror viaţă este, uneori, pusă în pericol din cauza agresivităţii hoţilor de lemn. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu