miercuri, 29 octombrie 2014

Preblema laptelui


Conducerea Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România atrage atenţia că românii cumpără lapte din Olanda etichetat ca fiind produs în ţara noastră.  Totodată, pe piaţă se vinde lapte proaspăt făcut din lapte praf, se afirmă într-un articol publicat de Ziarul Ring.
 Dorel Secară, vicepreşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), solicită autorităţilor o lege a etichetării, care să impună menţionarea ţării de origine a produselor. Acesta atrage atenţia că, deşi etichetate ca fiind produse în România, multe lactate vin, de fapt, din afara ţării.
 “Nu ştie nimeni cât lapte şi câte produse lactate se mai produc în România pentru că anumite multinaţionale aduc lapte din Olanda sau de aiurea, scriu «produs în Bucovina» pe el şi pun poza Joianei cu margareta în gură. Scriu pe el «produs în Bucovina» ca să le dea încredere consumatorilor că este mai puţin poluat. În Olanda, de exemplu, se pune în jur de o tonă de îngrăşăminte chimice la hectar, iar la noi se pun de 10 ori mai puţine. Şi atunci, efectiv, cumpărătorul român este înşelat.
 Nu vrea nimeni să intervină, am vorbit şi cu cei din Ministerul Agriculturii, şi cu cei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară. Sunt interese, puterea celor din industria lactatelor este mai mare decât a noastră, a fermierilor”, a declarat Dorel Secară. (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu