joi, 30 octombrie 2014

O parte din zidul Berlinului, in America


 Orasul Miami a primit spre pastrare o bucata din zidul de la Berlin, care va fi expus începând cu duminică, 2 noiembrie, în campusul Wolfson al Miami Dade College, centrul universitar cu cel mai mare număr de elevi din SUA, informează miercuri EFE.
 Fragmentul de 3,66 metri înălțime, 0,91 metri lățime și o greutate de 2,5 de tone "va servi la îmbogățirea cunoștințelor studenților noștri și îi va inspira să lupte pentru ca visele lor să devină realitate, indiferent de obstacole", a declarat Padron.
 Alături de acest fragment, centrul din Miami va prezenta duminică o expoziție în aer liber privind evenimentele care au avut loc în timpul celor 28 de ani de existență ai acestui zid. Zidul de la Berlin, construit în 1961, separa RFG de RDG, ca barieră și simbolică între democrație și comunism în timpul Războiului Rece.
 Mai multe fragmente ale Zidului, care se întindea pe o distanță de circa 160 de kilometri, au fost duse în mai multe părți ale lumii, pentru a servi drept mărturie a triumfului spiritul uman asupra opresiunii. (AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu