duminică, 19 octombrie 2014

Dosarul retrocedarilor ilegale


Primele arestări preventive în cazul retrocedărilor ilegale de zeci de mii de hectare de teren au fost anunţate de instanţa supremă într-un dosar cu un prejudiciu estimat de peste 300 de milioane de euro.
 Dan Bengescu şi Iosif Kadas au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în timp ce Sorin Iacob şi Jenică Poenaru sunt arestaţi la domiciliu.
Decizia instanţei supreme nu este definitivă.
 Tot astăzi se va decide dacă judecătorii de la Tribunalul Covasna Leonard Dordoi şi Gabriel Uţă, acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, vor fi cercetaţi în libertate sau în arest.
 Potrivit procurorilor, în aprilie 2012, la solicitarea deputatului PSD Ioan Adam, cu sprijinul lui Paltin Gheorghe Sturdza, un complet de magistraţi de la Tribunalul Covasna din care făceau parte şi cei doi judecători a retrocedat zeci de mii de hectare de terenuri forestiere şi agricole din judeţul Bacău în favoarea unei persoane şi în defavoarea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.
 Anchetatorii îi cercetează în acest dosar şi pe parlamentarii PSD Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi directorul Romsilva, Adam Crăciunescu. (romania-actualitati.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu