vineri, 24 octombrie 2014

Despagubiri pentru pagubele cauzate de animalele salbatice


  Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a declarat ca Legea Vanatorii va suferi niste modificari importante urmand a-i fi aduse mai multe amendamente, iar aceatea vor fi supuse votului Parlamentului pana la sfarsitul acestui an.
 Una dintre cele mai importante modificari ce vor fi aduse legii se refera la despagubirile acordate proprietarilor de terenuri agricole care au suferit pagube produse de animalele salbatice, in special de mistreti, care an de an distrug importante suprafete de culturi.
 Conform noilor amendamente, agricultorii afectati ar urma sa fie despagubiti de proprietarii fondurilor de vanatoare, facuti direct raspunzatori pentru faptul ca nu au asigurat hrana suficienta animalelor, astfel incat acestea sa nu mai fie tentate sa dea iama prin culturile agricole.
 „Cele mai mari probleme le avem la compensatii pentru distrugerile pe care le fac, de exemplu, mistretii. Prin noua forma a legii vrem sa pregatim foarte clar situatia in care proprietarul unui fond de vanatoare nu poate hrani suficient animalele, pentru ca exista obligatia sa fie hranit vanatul din fondul de vanatoare, iar daca animalele nu sunt hranite suficient, atunci vin si distrug terenurile agricole, care pot ajunge si pana la liziera padurii, iar pentru aceasta nu pot veni eu ca Stat sa despagubesc”, a declarat ministrul Doina Pana.
 Ministrul delegat a mai subliniat ca noua forma a Legii Vanatorii ar urma sa-i responsabilizeze mai mult pe proprietarii fondurilor de vanatoare.
„Este o alegere. De exemplu, nu hranesc animalele din fondul de vanatoare cum trebuie, sau nu mai am cu ce, pe urma vin si platesc eu din buzunarul meu pentru recoltele distruse. Pana la finalul acestui an trebuie sa iasa noua forma a Legii Vanatorii”, a mai precizat ministrul. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu