miercuri, 8 octombrie 2014

Cum se poate vinde palinca?


 Primele antrepozite fiscale din Sălaj ce permit vânzarea legală a pălincii s-au înfiinţat de curând în localităţile Bocşiţa şi Bădăcin.
 Deşi în judeţ există o Asociaţie Patronală a Producătorilor de Pălincă Naturală, ce reuneşte principalii producători de pălincă tradiţională, până în acest an nu se reuşise punerea la punct a unui antrepozit fiscal, ajungându-se la situaţia ciudată în care o băutură ce este un brand al judeţului, apreciată şi cerută în întreaga ţară şi chiar în străinătate, să nu poate fi comercializată legal, chiar dacă în Sălaj există peste 400 cazane de ţuică.
 Primul antrepozit fiscal din judeţ a fost înfiinţat de un producător din Zalău, şi el membru al Asociaţiei. Acesta a făcut propriile demersuri, finalizate cu succes în acest an. “Am înfiinţat primul antrepozit fiscal din judeţ pentru a putea vinde pălinca pe care o produc la Bocşiţa şi care acum se comercializează sub denumirea 'Aciu - Pălincă de Zalău'. Am adus şi o sticlă specială pentru pălincă din Italia, cu o formă unică pe piaţa din România, la care am adăugat şi o cutie. Preţul este unul pe măsura ambalajului şi a taxelor care trebuie achitate pentru vânzarea băuturii în mod legal”, a declarat producătorul Vasile Aciu, potrivit Agerpres.
 Pălinca se vinde la trei gramaje: 200, 500 şi 700 de mililitri, cu preţuri cuprinse între 49 de lei şi 119 lei, putând fi achiziţionată şi on-line, de pe site-ul special creat pentru acest produs.
 Potrivit producătorului, băutura se regăseşte şi în magazinele duty-free din toate aeroporturile româneşti, deocamdată doar în varianta de pălincă de prune.  Pentru viitor, acesta intenţionează să producă şi pălincă de gutui, cireşe sau pere.   Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu