joi, 23 octombrie 2014

Boala limbii albastre, la Hateg


Un zimbru, dintre cei opt care au mai rămas în viaţă în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, a început să aibă probleme de sănătate, medicii veterinari aplicând animalului un tratament cu antibiotice şi multivitamine, a informat miercuri Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara – anunță Agerpres.
 ”Un mascul de un an şi trei luni prezintă modificări ale stării de sănătate: diaree, lipsa poftei de mâncare, deplasare greoaie. S-a instituit un tratament cu antibiotice şi multivitamine. În cazul în care se va produce moartea animalului, se vor recolta probe de organe care se vor trimite la laborator în vederea stabilirii diagnosticului”, a declarat directorul executiv al DSVSA, Mihai Jula.
 Cinci zimbri au murit în ultima lună în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, cel mai probabil din cauza bolii limbii albastre, de la animalele moarte fiind ridicate probe biologice în vederea stabilirii cauzei precise a decesului acestora.
 La jumătatea lunii octombrie, conducerea Direcţiei Silvice Hunedoara, de care aparţine rezervaţia de zimbri de la Haţeg, a limitat accesul turiştilor în zonă pentru a limita gradul de stres la care sunt supuse animalele. Hrana pentru cele opt animale rămase în rezervaţie a fost suplimentată cu substanţe nutritive şi furaje de calitate superioară, pentru a ajuta zimbrii să treacă mai bine peste perioada dificilă. (fabricadelapte.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu