joi, 30 octombrie 2014

Bani pentru livezi


Ministrul Agricultruii a declarat la finele saptamanii trecute, cu ocazia unei vizite efectuate in judetul Bistrita , ca prin viitorul Program National de Dezvoltare Rurala se intentioneaza reabilitarea a cel putin 35.000 de hectare de livezi.
  „Avem alocate prin PNDR 260 de milioane de euro. Intentionam sa reabilitam cel putin 35.000 de hectare de livezi in perioada 2015-2020, pentru ca avem o situatie nedorita in Romania: din 170.000 de hectare de livezi, cam jumatate sunt in declin, imbatranite, nu mai produc asa cum ar trebui sa produca. Cred ca 35.000 de hectare ar insemna o revigorare a ceea ce inseamna potentialul sectorului pomicol din Romania. De asemenea, avem o masura dedicata, in cadrul acestui subprogram de pomicultura, partii de procesare — 40 de milioane de euro pentru procesarea separata de celelalte procesari numai in pomicultura”, a declarat ministrul Agriculturii.
 Daniel Constantin a precizat ca PNDR 2014-2020 incurajeaza asocierea si integrarea productiei, crearea de lant scurt, deoarece Romania, desi a devenit un jucator important pe piata agricola mondiala, continua sa exporte multa materie prima, fara valoare adaugata. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu