marți, 7 octombrie 2014

Atentie soferi!


 Senatul a adoptat, in calitate de prima camera sesizata, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.
 Conform documentului, in forma initiatorului, persoanele fizice sau juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism, dar nu au autorizatie pentru transportul in regim de taxi sau in regim de inchiriere, ar putea fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de lei
 De asemenea, proiectul de act normativ a fost lansat in dezbatere publica de Ministerul Transporturilor sub forma de proiect de ordonanta. In plus, ministerul a mai propus aceste reglementari si decembrie 2013, insa nu au fost aprobate.
 Potrivit expunerii de motive, prin proiectul de act normativ se urmareste crearea cadrului legal care sa asigure posibilitatea sanctionarii persoanelor fizice sau juridice care efectueaza activitati neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fara respectarea dispozitiilor Legii nr.38/2003.
 In conditiile in care Senatul a adoptat inititativa legislativa este necesar ca aceasta sa obtina votul final al deputatilor, sa fie promulgata de presedinte si publicata in Monitorul Oficial pentru a se putea aplica. (Sursa: avocatnet.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu