marți, 30 septembrie 2014

Observatiile C.E. pe noul PNDR


Comisia Europeană va transmite în cursul săptămânii viitoare, cel mai probabil, observaţiile oficiale pe noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, anunţa, duminica trecută, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi.
Acesta a adăugat că cel târziu la începutul lunii decembrie România ar putea avea programul aprobat oficial. „Din informaţiile pe care le avem de la Comisie s-ar putea ca săptămâna viitoare să primim observaţiile oficiale. După ce vom regla sau negocia anumite măsuri, pentru că nu suntem obligaţi să acceptăm toate comentariile Comisiei, vom trimite oficial răspunsurile. Pe anumite puncte pe care le consideri de interes strategic poţi să negociezi cu Comisia sau să le menţii şi să le argumentezi de ce îţi trebuie o anumită valoare a finanţării europene. (...) Dacă vine săptămâna viitoare pachetul de observaţii oficiale, noi sperăm ca în 2-3 săptămâni să dăm răspunsul oficial, şi undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau cel târziu la începutul lunii decembrie să avem programul aprobat oficial”, a spus Turtoi, citat de Agerpres.
 Potrivit secretarului de stat, MADR a stabilit deja o întâlnire, la Bruxelles, cu reprezentanţii CE, pentru sfârşitul lunii octombrie, iar la începutul lunii noiembrie va fi organizată o vizită la noi în ţară pentru Comitetul de Monitorizare pe actualul program. Deşi termenul realist pentru lansarea de măsuri din noul PNDR este începutul lui 2015, numai după aprobarea oficială a programului, George Turtoi nu exclude varianta lansării unor măsuri încă din toamna acestui an, dar pe răspunderea statului membru. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu