miercuri, 10 septembrie 2014

Cat ne costa embargo-ul impus de Rusia?


 Embargoul impus de Rusia asupra importurilor de alimente din Europa ar putea costa Uniunea Europeană 5 miliarde de euro pe an.
 Totalul exporturilor de produse alimentare din UE către Rusia s-a ridicat anul trecut la 11,8 miliarde de euro, iar produsele care fac obiectul embargoului rus au reprezentat 5,1 miliarde de euro în exporturi în 2013, arată un raport al CE citat de Reuters.
 Pe data de 6 august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia. În schimb, Elveţia este scutită de măsurile introduse de Moscova pentru că nu a participat la sancţiunile impuse de occidentali Rusiei după anexarea Crimeei.
 Marii exportatori de fructe şi legume, precum Polonia şi Olanda, resimt deja impactul embargoului, şi Comisia Europeană caută modalităţi de a-i despăgubi pe fermieri sau de a găsi noi pieţe de desfacere a produselor alimentare. Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu