vineri, 5 septembrie 2014

bani pentru PACComisia Europeană a confirmat că va aloca o finanţare suplimentară de 30 de milioane de euro pentru programele de promovare ale Politicii Agricole Comune (PAC) care încep în 2015. 
 Potrivit unui comunicat de presă al executivului comunitar, fondurile suplimentare vin pe lângă cele 60 de milioane de euro prevăzute deja anual în bugetul PAC pentru aceste programe. Având în vedere că aceste scheme sunt cofinanţate, modificarea operată de CE ar putea să însemne o finanţare suplimentară în valoare de 60 de milioane de euro pentru măsurile de promovare. „Programele de promovare sunt unul din instrumentele PAC care poate fi utilizat pe termen mediu pentru a răspunde la dificultăţile de pe piaţă aşteptate în unele sectoare ca urmare a embargoului rusesc, ajutând producătorii să găsească noi pieţe în interiorul şi în afara UE. Încurajez organizaţiile agricultorilor să profite de această oportunitate şi să prezinte scheme de promovare ambiţioase în săptămânile următoare”, a declarat comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.
 Potrivit CE, majorarea fondurilor pentru promovarea produselor agricole este concepută să reducă impactul măsurilor introduse de Rusia împotriva anumitor produse agricole provenite din UE. În plus, această măsură vine după ce la mijlocul lunii trecute executivul comunitar a anunţat deblocarea a aproximativ 125 de milioane de euro pentru a-i susţine pe producătorii europeni de fructe şi legume perisabile. (agroinfo.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu