miercuri, 10 septembrie 2014

Azomures produce pentru uz intern


 Actualul acţionariat al Azomureş a decis orientarea producţiei de îngrăşăminte către piaţa internă şi se doreşte ca livrările pentru agricultura românească să ajungă la circa 80% din producţie, a anunţat miercuri directorul general al SC Azomureş SA Târgu Mureş, Mihai Aniţei.
 Potrivit acestuia, combinatul furnizează acum circa 70% din producţie agriculturii interne, după ce până în urmă cu doi ani producea circa 83% pentru export.„Azomureş a fost construit şi creat pentru export, are un terminal la Constanţa, Chimpex, se produce, se încarcă în trenuri şi se pleacă direct spre Constanţa. Când am preluat noi Azomureşul, 83% din producţie se ducea la export, aşa a fost şi creat logistic. Noi cumva am inversat acest proces şi vrem să ajungem undeva la 80% (pe plan intern) - am vrea 100% dar nu se poate din cauza sezonabilităţii agriculturii locale - dacă agricultura va avea capacitatea de a absorbi producţia noastră, noi suntem deschişi către 100%. Ceea ce e o chestie foarte bună pentru agricultura românească”, a spus Aniţei.
 Cu privire la o eventuală cerere de suplimentare a cantităţii de îngrăşăminte livrate pe piaţa europeană, ca urmare a crizei din Ucraina, Mihai Aniţei a precizat că prioritatea Azomureş este piaţa internă şi că, din câte ştie, cele 18 combinate de profil ucrainene produc în plin îngrăşăminte chimice, având stocuri suficiente de gaz metan, principala materie primă în această industrie. sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu