marți, 16 septembrie 2014

Ajutorul se suspenda


 Comisia Europeană (CE) a anunţat miercuri că a decis să suspende alocarea unor ajutoare în valoare de 125 de milioane de euro destinate sprijinirii producătorilor europeni de fructe şi legume perisabile.
 Potrivit unei surse europene citat[ de AFP, această decizie este motivată de 'îndoieli serioase' cu privire la validitatea datelor trimise de Polonia, în condiţiile în care producătorii polonezi au reclamat 87% din ajutoarele totale deblocate la data de 18 august de Bruxelles.
 Cu toate acestea, pentru a putea ajuta la stabilizarea pieţelor afectate de embargoul rusesc, executivul european a precizat că în următoarele zile va prezenta un nou mecanism mai concentrat de sprijinire. “Comisia Europeană este decisă în continuare să-i susţină pe producătorii care au pierdut o piaţă importantă'”, a subliniat comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.
 Măsurile de sprijin anunţate luna trecută vizau tomatele, morcovii, ardeii, varza albă, conopida, castraveţii, ciupercile, merele, perele, fructele roşii, strugurii de masă şi kiwi.  sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu