luni, 22 septembrie 2014

ajutoare pentru apicultori


 Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat în deschidere la Târgul Naţional al Mierii care este suma alocată pentru ajutorul de minimis destinat apicultorilor.
 Potrivit acestuia, producătorii de miere vor primi 4 milioane de lei pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an. „Am gândit un program de minimis, o Hotărâre de Guvern, pentru a ajuta apicultorii care au avut o producţie mai slabă în acest an. Ea se află pe site-ul MADR, iar până atunci la rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii avem timp să legăm HG împreună cu reprezentanţii asociaţiei pentru că acolo sunt doar câteva propuneri. Este vorba de o sumă de 4 milioane de lei care va fi pusă la dispoziţia crescătorilor de albine pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an din cauza ploilor”, a spus ministrul Agriculturii.
 Şeful MADR i-a sfătuit pe apicultorii care exportă miere în vrac să încerce partea de integrare a producţiei. „E un principiu la care eu personal ţin foarte mult pe care l-am introdus în PNDR prin care încercăm să-i sprijinim pe cei care integrează producţia în toate domeniile de activitate, chiar şi în domeniul apicol. Cu alte cuvinte, unde există parte de producţie şi se doreşte şi parte de procesare, trebuie să aibă prioritate cei care lucrează în felul acesta şi care aduc valoare adăugată produselor pe care le obţin. Cred că este important şi pentru producător şi pentru procesatori, dar si pentru stat pentru ca în felul acesta să ne bucurăm de exporturi mai importante pentru mediul privat dar şi pentru stat”, a spus Constantin, citat de Agerpres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu