joi, 21 august 2014

se infiinteaza Politia Animalelor


 A fost aprobata de hotararea de guvern ce prevede infiintarea, la nivelul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a unei structuri denumite „Politia sanitar-veterinara a animalelor”. Politia Animalelor ar urma sa se ocupe de controlul tuturor locurilor unde sunt tinute animale, de la ferme, la pet shop-uri, incluzand gradini zoologice, circuri si adaposturi, precum si locuintele unor detinatori, alaturi de transporturile de animale.
 Poliţia Animalelor va intra in structura Autoriaţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor care va verifica detinatorii de animale si ii va sanctiona pe cei care nu le hranesc sau le maltrateaza, prin adoptarea unei hotarari de Guvern. La nivel judetean, fiecare directie ar urma sa aiba doi-trei angajaţi cu atributii de protectie a animalelor.
 Poliţia Animalelor ar urma sa se ocupe de controlul tuturor locurilor unde sunt tinute animale, de la ferme, la pet shop-uri, incluzand gradini zoologice, circuri si adaposturi, precum si locuintele unor detinatori, alaturi de transporturile de animale.
 Poliţia Animalelor va raspunde la sesizari, va merge in control si va aplica sanctiuni contraventionale principale – amenzi, şi complementare – confiscarea animalelor, cand va constata incalcarea legislatiei privind protectia animalelor.
 Transportul animalelor in bune conditii va fi un alt aspect verificat de Politia Animalelor, intrucat si aici se inregistreaza abuzuri, cel mai cunoscut caz fiind cel al cailor de la Letea care erau dusi la abator in mai 201, fiind inghesuite zeci de animale intr-un camion fara respectarea regulilor privind hrana si adapatul.
 Politia Animalelor ar urma sa aplice Legea de privind protectia animalelor, Legea privind cainii fara stapan,precum si Regulamentul nr. 1/2005 privind protectia animalelor in timpul transportului.
 Ca directie, Politia Animalelor ar urma sa aiba 15 angajaţi, in afara directorului. De asemenea, fiecare directie judeteana a ANSVSA ar trebui sa aiba cate doi – trei angajaţi cu aceleasi atribuţii privind protectia animalelor.
 Politia Animalelor nu va avea atributii noi fata de cele pe care le are in prezent ANSVSA in ceea ce priveste bunastarea animalelor, dar va functiona ca o structura specializata pentru protejarea acestora. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu