sâmbătă, 30 august 2014

noi discipline scolareIn noul an scolar, elevii claselor a III-a si a IV-a vor putea invata despre arhitectura si mediul construit, iar elevii din ciclul liceal din cadrul scolilor de muzica, vor studia istoria jazzului, potrivit noii programe.
 Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a aprobat prin ordin de ministru programa scolara pentru disciplina optionala "De-a arhitectura. Educatie pentru arhitectura si mediu construit", informeaza printr-un comunicat de presa Ministerul Educatiei.
 Timp de o ora pe saptamana, cei mici vor afla informatii despre modul in care se construieste mediul, dar si elemente minimale de arhitectura.
 Pentru invatamantul liceal, in cadrul scolilor cu profil artistic vor fi introduse doua discipline optionale: "Muzica vocala de jazz - muzica usoara" si "Istoria Jazzului".
Cu ajutorul acestor doua materii, elevii vor putea aprofunda genurile si formele muzicale specifice, isi vor putea dezvolta competente specifice si le vor fi prezentate originile si contextul istoric al aparitiei jazzulului.
Programele se aplica incepand cu anul scolar 2014 2015. (ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu