joi, 7 august 2014

Nemtii vor terenuri de la noi


Un fond de investitii german s-a aratat dispus sa cumpere terenuri de peste 32 de milioane de euro.
 Compania de investitii germana Artemis Group, care desfasoara  activitati in agricultura si in domeniul energiilor regenerabile, si-a exprimat intentia  de a cumpara in Banat terenuri agricole de 32,2 milioane de euro pe care sa le detina in portofoliu timp de 15 ani, prin intermediul fondului de investitii Harvest Romania.
 Compania ar urma sa coopereze pe piaţa locala cu Agrarius, o alta companie germana ce are deja 4.200 de hectare in arenda si in proprietate in judetul Timis in apropiere de granita cu Ungaria.
 „Artemis Group va avea un partener experimentat şi de incredere penru selectarea si managementul terenurilor agri­cole in Romania“, a declarat intr-un anuntpublic Torsten Adam, managing partner al Artemis Group, compania care asigura gestiunea fondului de investitii Harvest Romania.
 Torsten Adam nu a dorit sa faca niciun alt comentariu in afara anuntului public si nu a dorit sa dea niciun detaliu in legatura cu planurile sale pe piata locala.
 Germanii de la Artemis au o istorie de 13 ani, birouri in Munchen şi Zurich si sunt implicati in intermedierea de finantari pentru companii, dar si in achizitii si fuziuni corporative. Ei şi-au aratat anul trecut interesul pentru a se implica in Romania si in proiectele de investitii din domeniul biogazului. (agroromania.manager.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu