vineri, 29 august 2014

liber la traseism politic


Premierul Victor Ponta a condus sedinta extraordinara de guvern de joi, in deschiderea careia a anuntat ca ordonanta de urgenta care va permite migratia alesilor locali va fi adoptata, pentru ca "primarii nu sunt sclavi pe mosia lui Blaga si Iohannis".
 Astfel, in ciuda protestelor Opozitiei si societatii civile, la care se adauga ingrijorarea exprimata de Ambasada SUA la Bucuresti, Guvernul Ponta a decis sa adopte aceasta ordonanta pe finalul vacantei parlamentare.

 Victor Ponta a declarat ca astfel se va face "un pic de dreptate" si a anuntat ca alesii locali vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a se hotari din ce partid vor sa faca parte, nu 10 zile asa cum era prevazut in textul initial al ordonantei, dat publicitatii in urma cu doua zile.
"Trebuie sa deblocam activitatea administratiei locale si sa facem si un pic de dreptate. Toti primarii din 2012 au fost alesi cu USL, avandu-i alaturi pe Ponta si Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga si Iohannis", a mai spus Victor Ponta.
Ordonanta de urgenta a fost vehement contestata de opozitie si societatea civila, si a generat o reactie din partea Ambasadei SUA la Bucuresti, care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la momentul ales de Guvern si lipsa de transparenta cu care s-a luat aceasta decizie. (ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu