vineri, 8 august 2014

firmele agricole din tara nu sunt listate pe bursa


 Agricultura a adus câteva zeci de miliarde de euro la PIB în ultimii anii, însă investitorii de la bursa din Bucureşti au privit de pe margine la evoluţia acestui sector pentru că nicio companie mare din agricultură nu este listată, noteaza Ziarul financiar.
 În schimb, piaţa RASDAQ, al cărei statut este încă incert, este populată de ceea ce a mai rămas din agro­mecuri, fostele staţiuni de mecanizare a agriculturii (SMA-uri), care deserveau înainte de 1989 CAP-urile şi IAS-urile. Din cele peste o mie de agromecuri privatizate şi listate la începutul anilor 1990, astăzi mai sunt pe bursă doar o sută, dintre care 64 sunt suspendate de la tranzacţionare.
 „Bursa ar trebui cu siguranţă curăţată de aceste societăţi de tip agromec. Există de opt ani un proiect de restructurare a pieţei RASDAQ, aflat acum la Ministerul Finanţelor. Nu ştim clar care este statutul acestei pieţe“, a spus Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker.
 Doar 37 de agromecuri sunt în prezent tranzacţionabile, însă numai în cazul a cinci dintre acestea s-au efectuat tranzacţii cu acţiuni în ultimul an, de valori infime.  (zfcorporate.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu