vineri, 8 august 2014

embargo rusesc


 Rusia a decretat o „interdicţie totală” a majorităţii produselor alimentare provenite din ţările Uniunii Europene şi din SUA, în replică la sancţiunile occidentale adoptate împotriva Moscovei, a anunţat premierul rus Dmitri Medvedev, citat de AFP şi Reuters.
 Potrivit informaţiilor citate de Agerpres, această interdicţie vizează carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânza, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia. Lista tuturor produselor interzise poate fi consultată pe site-ul guvernului rus. Interdicţia este valabilă începând cu 7 august şi durează un an.
În 6 august 2014, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a interzis pentru un an importurile de produse agricole şi alimentare din ţările care au impus sancţiuni Rusiei pentru sprijinul acesteia faţă de rebelii separatişti din estul Ucrainei şi anexarea peninsulei Crimeea.
 Potrivit statisticilor oficiale, citate de Agerpres, valoarea importurilor ruse de produse agroalimentare a fost de 16,9 miliarde dolari în perioada ianuarie-mai 2014, iar cea a exporturilor - de 7,1 miliarde dolari. Rusia importă mai ales mere, banane, roşii, cartofi, carne şi peşte.
În 6 august 2014, Rusia a anunţat că a decis interzicerea importurilor de bovine şi de carne de vită din România şi de animale vii din mai multe regiuni din Italia, Bulgaria şi Grecia, motivând depistarea unor boli, în cel mai recent episod al „războiului comercial” relansat de Moscova după impunerea sancţiunilor occidentale, notează AFP, citată de Agerpres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu