joi, 7 august 2014

chinul incepe din clasa a doua


Ministerul Educatiei a decis ca tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate inca din clasa a II-a.
 Incepand cu anul scolar 2014-2015, din programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a vor face parte fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.
 Noile manuale scolare, in format print dar si digital, pentru elevii de clasa I si clasa a II-a, vor fi realizate dupa noua programa de invatamant, impusa de Ministerul Educatiei si vor ajunge in toamna pe bancile elevilor.
 Elevii vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invatau abia la gimnaziu.
 O alta surpriza pe care oficialii din invatamant o pregatesc pentru elevii de clasa a II-a se refera la introducerea in programa scolara a notiunilor de geografie, fizica, biologie, nutritie si vor invata cum sa previna bolile provocate de germeni.
 Modificarea programei scolare pentru anul 2014-2015 presupune un efort in plus si pentru invatatori, care trebuie sa urmeze cursuri de specializare, pentru a invata cum sa predea copiilor de clasa a II-a elemente de fizica, matematica si biologie simultan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu