sâmbătă, 30 august 2014

Boala `limbii albastre` se extinde


Aproape 100 de animale infectate cu ''boala limbii albastre'' au fost depistate până vineri în 55 de focare din 12 localități din județul Buzău, iar două dintre acestea, o oaie și o vacă, au murit din cauza bolii.
 În urma analizelor de laborator s-a stabilit că două din cele patru animale moarte în această perioadă au avut alte cauze pentru deces.
'O oaie din comuna Siriu și o vacă din comuna Bisoca au murit din cauza acestui virus, celelalte două suspiciuni fiind infirmate de analizele de laborator', a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Buzău, Adonis Dragnea.
 Potrivit sursei citate, ,,boala limbii albastre' s-a stabilizat în 12 localități din zona de munte a județului Buzău, neexistând niciun alt focar în zona de șes.
 'Autoritățile județene au luat măsura închiderii târgurilor și oboarelor pentru rumegătoare și instituirea unor restricții de mișcare a animalelor și, totodată, s-a luat măsura spargerii stânelor până pe data de 26 octombrie', a mai spus sursa citată.
 Pe 22 august, a.c., Laboratorul Național de Referință, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) a depistat primele probe pozitive pentru 'boala limbii albastre'.
,,Boala limbii albastre' este cauzată de un virus transmis de o insectă. Această boală nu se transmite la om și nici de la animal la animal, dar produce însemnate pagube economice.  (AGERPRES)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu